Pravilnik o spletnih piškotkih

Kaj so piškotki?

Pi┼íkotki so majhne besedilne datoteke, ki jih ve─Źina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do  medmre┼żja, da bi lahko prepoznavala posamezne naprave, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik ÔÇô ta lahko shranjevanje pi┼íkotkov po ┼żelji omeji ali onemogo─Źi.

Pi┼íkotki so klju─Źnega pomena za zagotavljanje do uporabnika prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomo─Źjo pi┼íkotkov hitrej┼ía in enostavnej┼ía. Z njihovo pomo─Źjo si spletno mesto zapomni posameznikove prednostne izbire in izku┼ínje, s tem je prihranjen ─Źas, brskanje po spletnih mestih pa u─Źinkovitej┼íe in prijaznej┼íe. Pi┼íkotki pa so lahko uporabljeni tudi za sledenje uporabniku in ogla┼íevalske namene.

Spletni pi┼íkotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, se lahko obiskovalcu namestijo ob prvem obisku strani. Pi┼íkotki spletne analitike, naprednega ogla┼íevanja, dru┼żabnih omre┼żij in drugi pi┼íkotki tretjih oseb pa se namestijo le s predhodno privolitvijo obiskovalca.

Onemogo─Źenje pi┼íkotkov

Uporabniki se lahko samostojno odlo─Źite, ali ┼żelite omogo─Źiti uporabo pi┼íkotkov. Nastavitve za pi┼íkotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za pi┼íkotke (za razli─Źne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

─îe pi┼íkotke izklju─Źite, bodo nekatere mo┼żnosti spletne strani onemogo─Źene.